top of page

ACADEMISCHE OPENINGSZITTING 2021

Donderdag 23 september 2021, 15u00

Home: Welkom
logo.JPG

De Associatie Universiteit-Hogescholen Limburg en haar partners, UHasselt en Hogeschool PXL, organiseerden op donderdag 23 september de academische openingszitting van het academiejaar 2021-2022 in het Cultuurcentrum Hasselt. Na de online "corona-editie" werd het een blij weerzien met een volle zaal en een traditionele receptie, zij het met een vereist corona-safe ticket voor alle aanwezigen.

In zijn speech ging algemeen directeur Ben Lambrechts uitgebreid in op het nieuwe beleidsplan 2021-2026 van de hogeschool, de erkenning als SDG-pionier en de impact ervan op de X-factor, op de strategische alliantie met Syntra Limburg en de kwaliteitstoetsen in functie van de komende instellingsreview.


De voorzitters van de studentenraden van UHasselt en Hogeschool PXL keken in een gezamenlijk optreden achteruit en vooruit, waarna Cynthia Reekmans in gesprek ging met studenten over studentenondesteuning (Mira Jablonski), de "OSCAR-QUBE" die door UHasselt-studenten naar het ISS werd gestuurd (Musa Aydogan), en over de stage-ervaringen van studenten verpleegkunde (Lien Slingers) in dit bijzondere coronajaar.

Muzikale intermezzi werden verzorgd door twee studenten, Anna Monaco van Hogeschool PXL en Thomas Vankriekelsvenne (recent afgestudeerd van UHasselt), beiden intussen bekend van hun TV-optreden in o.a. "The Voice van Vlaanderen ". 


Rector Bernard Vanheusden sprak de slotrede uit. Hij drukte de ambitie uit om de regio te versterken en tegelijk nog meer in te zetten op het versterken van de internationale positie van de UHasselt. Hij ging tot slot nog in op de VLIR-UOS ontwikkelingsprojecten in Tanzania en Congo, om daarna het academiejaar officieel geopend te verklaren. 

BEKIJK DE AFTERMOVIE 

 

                                             FOTO ALBUM ACADEMISCHE OPENINGSZITTING

      
FILMOPNAMES EN INLEIDENDE FILMPJES

        Bekijk de volledige speech van algemeen directeur Ben Lambrechts                                Bekijk de volledige speech van rector Bernard Vanheusden

                

 

 

 

 

 

 

 

 

 

       De studentenvoorzitters van UHasselt en Hogeschool PXL aan het woord               Panelgesprek van Cynthia Reekmans met de studenten Musa, Lien en Mira   

                                                                                  

 

                    Futureproof werken en studeren                                                                                           Studenten over toekomstig hoger onderwijs

Lees de volledige speech van rector Bernard Vanheusden hier.

TOESPRAAK

Ben Lambrechts, algemeen directeur Hogeschool PXL

STUDENTENVOORZITTERS AAN HET WOORD EN INTERVIEWS

De visie van onze studenten over studeren, vandaag en in de toekomst

SLOTTOESPRAAK EN OPENING VAN HET ACADEMIEJAAR

Prof. dr. Bernard Vanheusden, rector UHasselt

Presentatie: Cynthia Reekmans

Programma

Home: Welkom
Logo's-1-01.jpg
AUHL_Logo_5cm.png
Logo's-1-01.jpg
bottom of page