top of page

ONLINE ACADEMISCHE OPENINGSZITTING

Home: Welkom

Donderdag 24 september 2020, 15u00

GedichtWebsite2-01.jpg

De Associatie Universiteit-Hogescholen Limburg en haar partners, UHasselt en Hogeschool PXL, organiseerden op donderdag 24 september de academische openingszitting 2020. 

Omwille van de corona-maatregelen werd het een uitzonderlijke zitting, die online plaatsvond en live werd gestreamd. Hoewel het thema van de zitting "duurzaamheid" was, ging uiteraard veel aandacht naar het afscheid van Luc De Schepper als rector van de UHasselt en naar de toespraak en de officiële opening van het academiejaar door rector-elect Bernard Van Heusden. 

U kan deze boeiende namiddag herbeleven door de volledige uitzending te herbekijken of door het foto-album te bladeren. De filmpjes die als inleiding of intermezzo werden gebruikt kan u ook herbekijken via de rechtstreekse link. 

Herbekijk de livestream op www.aoz-online.be 

Blader door het fotoalbum via deze link

Bekijk de filmpjes van Derk Loorbach over duurzaamheid en transitie, het filmpje over duurzaamheid in UHasselt en Hogeschool PXL en het filmpje van de studenten over de Student Hotspot

aoz2020_2 (2).jpg
AOZ2020.jpg
Home: Welkom

Programma

TOESPRAAK

Ben Lambrechts, algemeen directeur Hogeschool PXL

INTERVIEWS

Studenten vertellen over hun duurzame projecten

TOESPRAAK EN OPENING VAN HET ACADEMIEJAAR

Prof. dr. Bernard Vanheusden, rector-elect UHasselt

Home: Sales Lead

In tijden waarin de maatschappelijke roep om verandering groot is, nemen we aan UHasselt en Hogeschool PXL onze verantwoordelijkheid op, engageren we ons, en zetten we onze kennis in voor de samenleving. Onze studenten zijn hierbij onze grootste troef. Zij zijn het die nieuwe oplossingen zullen bedenken, die nieuwe mogelijkheden zullen zien. Ons onderwijs wil de nieuwe generatie kennis en competenties aanreiken om de omslag naar een duurzame maatschappij te maken. Studenten, wees creatief, zoek beter dan ooit voorheen, de toekomst is aan jullie. De toekomst is duurzaam.

*Gezien de beperking van het maximum aantal aanwezigen in Cultuurcentrum Hasselt, vindt omwille van de coronamaatregelen de academische openingszitting plaats met een zeer beperkt aantal aanwezigen in de zaal. De openingszitting is daarom online te volgen. Inschrijven hiervoor kan via dit inschrijvingsformulier: klik hier .

Home: Subscribe
balk.JPG
bottom of page